Külföld

Fellegi átveszi az EU-s tisztségét

admin
admin

2010. 12. 03. 12:37

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter pénteken átveszi az Európai Unió Közlekedési, Távközlési és Energia Tanácsa energiaügyi szekciójának elnöki tisztét - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

Pénteken tartja Brüsszelben a belga uniós elnökség alatti utolsó ülését az Európai Unió Közlekedési, Távközlési és Energia Tanácsának energiaügyi szekciója. A napirendi pontok megtárgyalása után Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter ismerteti a soron következő magyar elnökség energetikai prioritásait, illetve – a tanács energetikai szekciójának következő elnökeként – átveszi a korábbi féléves cikluson átívelő energetikai feladatokat.

A pénteki ülés napirendi pontjai között szerepel az energiapolitika fogyasztóközpontúbbá tételéről, és a tengeri olaj- és gázipari tevékenységek biztonsági kihívásainak kezeléséről szóló bizottsági közleményekről tanácsi következtetések elfogadása. Szerepel a 2011-2020-as időszakra vonatkozó új európai energiastratégia bizottsági közleménynek megvitatása is, és a 2011. februári tanácsülésre tekintettel az irányadó vita lefolytatása.

Az ülésen a Bizottság és a belga elnökség tájékoztatást ad majd az EU nemzetközi energetikai kapcsolatairól is, különös tekintettel az Egyesült Államokhoz, Oroszországhoz és a keleti partnerség államaihoz fűződő viszonyról.

Fellegi Tamás brüsszeli tartózkodása alatt a tervek szerint találkozik Jochen Homann-nal a német gazdasági minisztérium államtitkárával, valamint a tanácsülés előtt megbeszélést folytatott Paul Magnette belga energiaügyi miniszterrel is, akivel áttekintették a belga soros elnökségi cikluson áthúzódó elnökségi feladatokat – áll a közleményben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.