Nagyvilág

Elkaptak egy 14 éves bérgyilkost Mexikóban

Egy drogkartell 14 éves bérgyilkosát tartóztatta le a mexikói hadsereg a cuernavacai repülőtéren.

Elkaptak egy 14 éves bérgyilkost Mexikóban 1

A mexikói hadsereg pénteki közlése szerint az El Ponchis becenevű fiút 16 éves nővérével együtt fogták el. A helyi államügyészségen kihallgatták, majd újságíróknak elmondta, hogy legalább négy lefejezésben vett részt. “Kábítószert adtak és megfenyegettek, ha nem követem el (a gyilkosságokat), akkor megölnek” – fűzte hozzá. Helyi források szerint a fiú nővérét azzal gyanúsítják, hogy részt vett a tetemek eltűntetésében. A fiatal nő elmondta, hogy Kaliforniába, San Diegóba akartak menni, ahol anyjuk él.

A mexikói média már korábban hírt adott a fiúról, aki a gyanú szerint egy jelentéktelenebb kábítószerkartellnek, az úgynevezett dél-csendes-óceáninak dolgozott Morelos szövetségi államban. A La Razón című napilap értesülése szerit a fiú 3000 dollárnak megfelelő összeget kapott minden megölt emberért.

Morelos főügyésze korábban már beszélt a tizenévesekből álló bandáról, amely több “szörnyű cselekményt” követett el. Mint mondta, ezek a gyerekek valószínűleg nem is tudják, mit tesznek, talán játéknak tekintik, amit csinálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik