Nagyvilág

Kihalt a strand két cápatámadástól

Két cápatámadás után elnéptelenedett egy egyiptomi strand: a ragadozó négy orosz turistát csonkított meg. Videó cápa és búvár találkozásáról.

Alig merészkednek be az emberek a vízbe, de még a part is kihalt egy sarm-es-sejki tengerparti strandon 2010. december 2-án az MTI/AP felvétele szerint. Az előző két napon egy óceáni fehérfoltú cápa két támadás során súlyosan megsebesített négy orosz turistát Egyiptom vörös-tengeri üdülőhelyén.

(MTI/AP)

(MTI/AP)

Valószínűleg mindkétszer ugyanaz a hal csapott le: szerdán leharapta két ember karját, egy nappal korábban pedig egy nő lábát és hátát, illetve egy férfi lábát marcangolta szét. A nőt újra kellett éleszteni a parton. Egy búvároktató elmondta, hogy merülése idején őt is megtalálta a ragadozó, de el tudta ijeszteni. „Buborékokat fújtam a pofájába, ettől továbbállt, de a nőt vette célba” – mondta. A hal után hajtóvadászat indult a Vörös-tengeren.


Forrás: wikipedia/ Cvf-ps

Az óceáni fehérfoltú cápa a kékcápafélékhez tartozik,uszonyai feltűnően kerekítettek és jóval nagyobbak, karakteresebbek, mint más cápafajoké. A cápa orra lekerekített, a szemét haránt irányban elfedő pislogóhártya is védi, és sárga a retinája. Alakja a kékcápafélékhez hasonló, de azokhoz képest egy kissé púposabbnak tűnik – írja a wikipedia.hu.

A kifejlett nőstények átlagos testhossza 180–270 centiméter, így nagyobb a hímeknél, amelyek 170–240 centiméteresek. A legnagyobb óceáni fehérfoltú cápa elérte a négy métert, de a három méter feletti példányok azért már ritkának tekinthetőek. A legnagyobb súlyúnak regisztrált példány 170 kilogrammot nyomott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik