Nagyvilág

Bill Clinton: életekbe kerül a kiszivárogtatás

Emberéletekbe és karrierekbe kerülnek majd a WikiLeaks-kiszivárogtatások, ugyanakkor nem valószínű, hogy az oknyomozó portál alapítójának sikerül kijátszania az amerikai hatóságokat - véli Bill Clinton volt amerikai elnök.

“Meglepődnék, ha nem kerülne néhányak életébe a titkos diplomáciai dokumentumok nyilvánosságra hozatala…Azt pedig csak a Jóisten tudja, hányan vesztik majd el állásukat” – mutatott rá Clinton, az észak-carolinai Guilford Egyetemen tartott beszédében.

Szerinte az oldalt elindító Julian Assange nem véletlenül menekül az amerikai igazságszolgáltatás elől: tisztában van azzal, hogy amit tett, bűncselekménynek minősül. Előzőleg a volt elnök felesége, Hillary Clinton amerikai külügyminiszter is amellett foglalt állást, hogy a titkos diplomáciai sürgönyök közzététele törvénybe ütközik.

Ezzel egyidőben, az Interpol bejelentette: Assange ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amit még Svédország kezdeményezett, miután a nyár végén, két fiatal svéd nő nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolta meg Assanget. Az ügyről bővebben itt olvashatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik