Külföld

Várják Markó bejelentését

admin
admin

2010. 11. 29. 12:10

Mindenki lélegzet-visszafojtva várja Markó Béla bejelentését, hogy folytatni kívánja-e tevékenységét a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) élén, vagy pedig átadja székét másoknak - írta hétfői számában a Háromszék.

A Sepsiszentgyörgyön szerkesztett napilap azzal összefüggésben szánt rövid írást e témának, hogy eddig a pillanatig még csak Eckstein-Kovács Péter volt szenátor – Traian Basescu államfő jelenlegi kisebbségügyi tanácsadója – jelentette be: indulni kíván a szervezet elnöki posztjáért. Igaz, Kelemen Hunor is jelezte már egy televíziós beszélgetésben, hogy a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) december 11-i ülésén kívánja majd bejelenteni, jelölteti-e magát. Sokak szerint az ő esetében szerepe lesz annak is, hogy Markó Béla valóban ki akar-e maradni a versenyből, vagy sem.

A Háromszék mindenesetre figyelemre méltónak tartja Eckstein-Kovács Péter döntését és elszántságát. Megállapítja: e szabadelvű politikus a szövetségen belül régebben is a “meglehetősen ritkává vált szókimondók, különvéleményt megfogalmazók” közé tartozott. A hétvégén el is nyerte a Kolozs megyei szervezet támogatását.

“Azt talán korai lenne latolgatni, milyen esélyekkel indul a szövetség kicsinyke liberális platformjának vezetője, főként, hogy ellenjelöltjeit sem ismerjük még, oly nagy a titkolódzás az RMDSZ berkeiben” – olvasható a Háromszékben. Mindenki lélegzet-visszafojtva várja Markó Béla december 11-re, az SZKT ülésére ígért bejelentését, hogy folytatni kívánja-e tevékenységét a szervezet élén, vagy pedig átadja székét másoknak – teszi hozzá a lap, amely szerint úgy hírlik, a szövetségi elnök Kelemen Hunort támogatná, de ha nem biztos védence győzelmében, inkább maga száll versenybe.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.