Nagyvilág

Terrorszervezet lehet a WikiLeaksből

Az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottságának leendő elnöke levélben kérte Hillary Clintont, hogy vizsgálja meg, terrorszervezetté nyilvánítható-e a weboldal.

A Cnet.com hírportál által idézett, az amerikai külügyminiszternek címzett levélben a republikánus Peter King azt írja, a WikiLeaks nyilvánvaló veszélyt jelent az amerikai nemzet biztonságára nézve, így jogilag terrorista szervezetnek nyilvánítható. A titkos katonai és diplomáciai dokumentumokat kiszivárogtató internetes oldal így egy besorolásba eshet a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat elkövető al-Kaidával.

King egyúttal levelet írt Eric Holder amerikai igazságügyi miniszternek is, akit arra kért, hogy titkos kormányzati dokumentumok kiszivárogtatására szőtt összeesküvés miatt emeljen vádat a weboldal vezetője, Julian Assange ellen.

A konzervatív képviselő azt követően kezdeményezte a WikiLeaks felvételét a szélsőséges szervezetek listájára, hogy a weboldal tekintélyes sajtóorgánumokon keresztül több mint 250 ezer titkos amerikai diplomáciai dokumentumot hozott nyilvánosságra, rendkívül kínos helyzetbe hozva Washingtont.

AJÁNLOTT LINKEK:

Megint robbantott a Wikileaks (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik