Nagyvilág

Agyonlőtték volna Obamát

Az amerikai szövetségi hatóságok a dél-karolinai Spartanburgben őrizetbe vettek egy 78 éves férfit, aki egy ápolónőnek bejelentette, hogy meg akarja ölni Barack Obama elnököt - jelentette több amerikai médium.

Az idős Michael Stephen Bowden a spartanburgi veteránklinikán november 16-án mondta azt egy nővérnek, hogy le akarja lőni Obamát Az öngyilkosságra hajlamos férfi, amikor a nővér megkérdezte tőle, hogy
még mindig végezni szeretne-e magával így válaszolt: “Igen, előbb le
szeretném lőni az elnököt, aztán magamat.”

Ezért két nappal később őrizetbe vették. Ezután a hatóságok házkutatást tartottak nála és több mint egy tucat lőfegyvert találtak. Ennek kapcsán a 47 éves fia, Kerry Bowden azt mondta, szerinte apja szellemi állapota instabil egy szívgyógyszer miatt.

Az ifjabbik Bowden, aki egyébként szerződéses hatósági lövész kiképző, azt is hozzátette, hogy az apjával közös otthonában lefoglalt fegyverek közül kettő kivételével mind az övé volt.

Agyonlőtték volna Obamát 1

A fenyegetőző férfi azzal indokolta szándékát, hogy “Obama nem tett eleget az afro-amerikaiakért”, annak ellenére, hogy ő maga egyébként fehér.

Később, az őt kihallgató szövetségi ügynököknek elismerte, hogy valóban fenyegetőzött Obama lelövésével az ápolónőnek. “Ha módon lenne a falhoz állítani Obamát és agyonlőni, akkor megtenném” – erősítette meg vallomását.

Az idősebb férfi a haditengerészetnél, a New York-i rendőrségnél és a tűzoltóságnál szolgált, mígnem egy 1975-ben elszenvedett szívroham miatt nyugállományba kellett vonulnia. Az illetékes szövetségi bíró elrendelte, hogy Bowdent mindaddig tartsák őrizetben, amíg egy elmeszakértő meg nem vizsgálja, hogy szellemileg ép-e.

Ez már nem az első eset, hogy valaki Obama életére törne. Ez kiderül videónkból is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik