Nagyvilág

Homoszexuális elnökjelölt indul Amerikában

Fred Karger lehet az első, homoszexualitását nyíltan vállaló elnökjelölt az Egyesült Államokban. A politikus Iowában indulna „független republikánusként.”

Még alig múltak el a félidős választások, az Iowa-i szavazók már a 2012-es elnökválasztási kampány hangulatába kóstolhattak bele. Csütörtökön ugyanis megjelent az első tévéreklám egy leendő 2012-es jelölttől.
pp

Multisource political news, world news, and entertainment news analysis by Newsy.com

Fred Karger homoszexualitását nyíltan vállaló republikánus, aki elmondása szerint komolyan készül a 2012-es megmérettetésre. Ha valóban elindul, azzal ő lesz az első vállaltan homoszexuális férfi az Egyesült Államok történetében, aki a két legfontosabb párt egyikének színeiben elnökjelöltként indul. Elemzők szerint korai kampányának oka, hogy neve relatív ismeretlenül cseng a választópolgárok számára, ezért szüksége van a bemutatkozásra. Karger tervei szerint 5 millió dollárt gyűjt össze az elnökválasztási kampányra.

Karger feltűnése a porondon kihívás elé állíthat olyan várható jelölteket, mint a melegházasságot ellenző volt kormányzó, Mike Huckabee és Mitt Romney, valamint a szintén konzervatív nézeteiről ismert Sarah Palin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik