Nagyvilág

Ágyúdörej hallatszott Észak-Koreából

Észak-Koreából ágyúzás távoli döreje hallatszott pénteken azon a szigeten, amelyet a héten Phenjan megtámadott.

Egy jonpjongi lakos beszámolt arról, hogy ágyútűznek vélhető dörejeket hallott, illetve füstoszlopot látott felemelkedni a szigetről is látható egyik távoli területen.

A dél-koreai tévé beszámolója szerint a lövedékek a sárga-tengeri vitatott határterületen, a fegyverszüneti vonal észak-koreai oldalán csapódtak be a vízbe. Dél-koreai területen nem történt becsapódás, károkról nem érkeztek jelentések.

A hadsereg azt közölte, hogy Észak-Korea tüzérségi lőgyakorlatot tart a Sárga-tengeren, annak a szigetnek a közelében, amelyet a héten ért támadás.

Szöulban kisebb pánik tört ki a lövöldözés hírére. Esett a kötvények, a helyi fizető eszköz, a von értéke és a részvények ára.

Négy ember meghalt kedden, amikor az észak-koreai tüzérség mintegy 170 lövedéket zúdított a dél-koreai Jonpjong szigete felé, és ezeknek körülbelül a fele magán a szigeten csapódott be. Phenjan akkor azt állította, hogy csupán viszonozta a Dél-Korea felől érkezett lövéseket. Ez volt az első alkalom, hogy az 1950-53 közötti koreai háború óta polgári lakosságot ért támadás Dél-Koreában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik