Nagyvilág

Digitális Beatles hódít

Sikertörténet lett a Beatles dalok digitális kiadása: a forgalmazás első hetében több mint kétmillió önálló szám kelt el és 450 ezernél is több albumot vettek meg az Apple iTunes boltjában.

A katalógus 13 újrakevert Beatles stúdióalbumot tartalmaz, ezek közül az Abbey Road volt a legkelendőbb. A rajongók a Here Comes the Sun című számot vásárolták meg a legnagyobb számban. Az Apple heti iTunes toplistáján a The Beatles Box Set került a tizedik helyre.

A Beatles albumok november 16-án, első ízben kerültek digitális forgalomba: a jogokat a világ első számú digitális zeneboltja, az iTunes szerezte meg hosszú tárgyalások után. Az iTunes csak az Egyesült Államokban árulja a liverpooli együttes digitalizált felvételeit.

A zenei áruház amerikai oldaláról letölthető dalokat egyenként 1,29 dollárért, azaz 262 forintért vagy albumonként 12,99 dollárért, tehát 2640 forintért lehet megvásárolni. Az európai vásárlóknak kicsit többet, zeneszámonként 1,29 eurót, azaz 357 forintot vagy lemezenként 12,99 eurót: 3595 forintot kell fizetniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik