Nagyvilág

Nemet mondtak a drónokra

Pakisztán elutasította azt a washingtoni kérést, hogy az amerikai hadsereg pilóta nélküli repülőgépei, az úgynevezett drónok tálibok, illetve az al-Kaida terrorszervezet elleni hadműveletek céljából kiterjeszthessék tevékenységüket pakisztáni területekre - tudta meg a The Washington Post.

A pakisztáni hírszerzés egyik magas rangú képviselője arra emlékeztetett: kormánya “szükséges rosszként” beleegyezik abba, hogy a távolból irányított, pilóta nélküli amerikai gépek az afgán határ közelében olyan lakatlanabb pakisztáni területek ellen intézzenek csapást, ahol az ellenséges tálibok katonai táborait vélik. Azt azonban Iszlámábád elutasítja, hogy a drónok csapáskörzetét újabb, már sűrűbben lakott területekre is kiterjesszék – tette hozzá.

A The Washington Post beszámolója szerint a pilóta nélküli amerikai gépek az elmúlt időszakban a korábbinál jóval több támadást hajtottak végre. A legtöbb a pakisztáni Vazirisztán tartomány északi körzeteiben lévő ellenséges táborok ellen irányult.

Értesülések szerint az amerikai kormány most azt kérte, hogy a drónok Beludzsisztán tartományra, elsősorban Kvetta városának körzetére is kiterjeszthessék támadásaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik