Nagyvilág

Kiürítették az összeomlott újdelhi ház környékét

Az újdelhi hatóságok 38 épület kiürítését rendelték el annak az ötemeletes lakóháznak a közelében, amelyik hétfő éjjel omlott össze, megölve legkevesebb 67 embert.

A hatóságok ugyanis attól tartanak, hogy a környéken lévő többi, állítólag illegálisan emelt épület is összedőlhet, mivel azoknak az alapzatát is alámoshatta az elmúlt időszak esőzése. Eközben egyre kevesebb a remény arra, hogy a mintegy hatvan, vidékről a fővárosba érkezett szegény családnak otthont adó épület romjai alatt túlélőt találhatnak még. A The Hindustan Times szerint húsz embert még mindig nem találtak meg az épületben lakók közül, miközben 67 holttestet kihúztak már a romok alól. A tragédiában nagyjából száz ember sebesült meg.

Az ötemeletes épület helyi idő szerint hétfő éjjel omlott össze Újdelhi egyik keleti, többségében munkások lakta negyedében. A mentést nehezíti, hogy a sűrűn lakott környék utcái túl szűkek, és ezért nehezen tudják megközelíteni a romokat a mentőcsapatok nagyobb emelő- és kotrójárművei. A feltevések szerint a monszunesők okozta árvizek áztathatták át az épület alapját, ezért omolhatott össze a lakóház. A tragédiát fokozta, hogy az épületet eredetileg háromemeletesre tervezték, ám az elmúlt években további két szintet építettek rá illegálisan, ami tovább gyengítette az alapzatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik