Nagyvilág

Lángokban áll egy sanghaji felhőkarcoló

Kigyulladt egy harmincemeletes lakóépület a kelet-kínai Sanghajban, sajtójelentések szerint többen az ablakon kiugorva próbáltak menekülni.

A Hszinhua kínai hírügynökség információi szerint 42-re nőtt a katasztrófa áldozatainak száma. A helyszínre több, mint 100 tűzoltókocsit vezényeltek ki, és már hat órája próbálják megfékezni a lángokat – értesült az Associated Press hírügynökség. Eddig 100 lakót sikerült kimenekíteni az épületből, és folyamatosan további túlélők után kutatnak.Sokan a tetőre menekültek, ám a helikopterek alig tudták megközelíteni az épületet a hatalmas füsttől.

A Shanghai Daily korábban arról számolt be, hogy a szerencsétlenségben legalább 12 ember életét vesztette, és legkevesebb 90-en sérüléseket szenvedtek.

A kínai Xinhua hírügynökség úgy értesült, először a felújítás alatt álló felhőkarcoló állványzata gyulladt fel, majd onnan terjedt át a tűz az épületre.

A helyszínre érkezett tűzoltók helikopterrel próbálják kimenteni az épületben rekedt lakókat és munkásokat. A Sanghaj belvárosában található épület legalább 500 családnak ad otthont, a lakók többségben nyugdíjazott tanárok.

AJÁNLOTT LINKEK:

Bővebben Sanghajról (Wikipédia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik