Nagyvilág

Ölt az árvíz Belgiumban – képgalériával

Az elmúlt nap heves esői okozta árvízben meghalt két ember vasárnapra virradóan Belgiumban - jelentette a belga hírügynökség, a Belga.

Mindkét haláleset a Hainaut tartománybeli Solre-Saint-Géry faluban történt, amely közel van a francia határhoz, és átszeli a Hante-folyó. Az egyik áldozat egy autó 72 éves utasa, aki nem volt képes kiszállni az utcán hömpölygő vízben álló járműből. A másik embert valószínűleg szintén a víz sodorta el.


Képgaléria a belgiumi áradásról

Képgaléria a belgiumi áradásról

Belgium csaknem teljes területén péntek este óta szakad az eső, és emiatt a folyók vízszintje folyamatosan emelkedik, némelyik már ki is lépett medréből. Egyre gyakoribbak az áradások és sárömlések, mert a talaj telítettsége miatt nem képes több vizet elnyelni. Emiatt egyes térségekből ki kellett telepíteni a lakosságot.

Két flamand régióban – Nyugat-Flandriában és Brabantban -, valamint több vallóniai településen szombaton vészhelyzetet hirdettek, s a helyi hatóságok néhol a hadsereg alakulatait is mozgósították. A meteorológiai előrejelzések szerint vasárnap estig biztosan eltart az esős idő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik