Nagyvilág

Őrizetben a kubanyi 12-szeres gyilkosság vádlottjai

A kubanyi Kuscsevszkaja településen múlt héten elkövetett 12-szeres gyilkosság ügyében már hét gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség pénteken, és hármat vizsgálati fogságba helyeztek: a legidősebb 24, a legfiatalabb 17 éves, és mindannyian egy helyi banda tagjai.

Valószínűvé vált a véres leszámolás indítéka is: egy 38 éves helyi vállalkozó „adót vetett ki” a többi üzletemberre, és Szerver Ahmetov, akinek a házában a mészárlás lezajlott, nem volt hajlandó fizetni. A másik lehetőség, hogy Ahmetov fia, Dzsalil jól megverte a banda egyik tagját, és a gyilkosság volt a válasz.

Az adót kivető üzletember a fiatalok bandáját használta céljai elérésére, így a követelt összegek megszerzésére. A csoport évtizedek óta rettegésben tartotta a falut.

A bandát állítólag a helyi rendőrség fedezte: a Komszomolszkaja Pravda című moszkvai lap szerint csak ezzel magyarázható, hogy szinte soha nem jelentették fel őket, mert a néhány kísérlet nem járt semmiféle eredménnyel. De a legtöbb sértett azért sem kísérletezett, mert attól félt, hogy megölik, vagy nyomorékká teszik. Ám a rendőri védelem mellett szól az is, hogy problémáik akkor támadtak első ízben, amikor összevertek néhány Krasznodarból érkezett nyomozót, és leváltották a falu rendőri vezetőit.

Ezután egy ideig csend volt, aztán megölték Ametovék szomszédait, apát és fiát, majd a helyi közigazgatás vezetőjét, aki a kábítószerek terjesztői ellen lépett fel. Mindezek a bűncselekmények felderítetlenek maradtak.

A gyilkosok az Ahmetov-házban elkövetett 12 gyilkosság után néhány napig a környező falvakban húzták meg magukat, de aztán lassan hazaszállingóztak, és ott fogták el őket.

A kihallgatások során kiderült, hogy az áldozatok közül a felnőttek azért nem tanúsítottak ellenállást, mert a házba betörő banditák előbb túszul ejtették a gyerekeket. A felnőttek nyilván az utolsó pillanatig hitték, hogy a kicsiket végül elengedik, és ezért tűrtek: a rosztovi Aston cég vendégségbe érkezett pénzügyi igazgatójának testén 38 késszúrást találtak. Amikor a gyilkosok végeztek a felnőttekkel, és a vendégek 5 éves és kilenc hónapos kislányait megfojtották, a házigazda csecsemő unokája füstmérgezésben halt meg, miután három helyen felgyújtották a házat. A szomszédék véletlenül odatévedt, 14 éves fiát pedig a fejére mért ütéssel ölték meg.

A helybeliek a lap szerint gyanakvással fogadják a nyomozás sikereiről szóló bejelentéseket, többek között mert a banditák közül többen együtt jártak iskolába a házigazda fiával és lányával, szinte barátok voltak. De félnek is rosszat mondani rájuk, mert megtörténhet, hogy más tettest találnak, és ezeket szabadon bocsátják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik