Külföld

Több a magyar diák Révkomáromban

admin
admin

2010. 11. 10. 10:11

A dél-szlovákiai Révkomárom városi fenntartású három magyar tannyelvű iskolát összesen hatvannal több gyermek látogatja jelenleg, mint az elmúlt években - tudta meg a pozsonyi, magyar nyelvű Pátria Rádió.

A város fenntartásában működő hat iskolában összesen 2519 növendék tanul, akik közül 1457 a magyar, 1062 pedig a szlovák iskolákba jár.

A három magyar és három szlovák iskolába járók létszáma nagyjából tükrözi a Duna-parti településen élők nemzetiségi arányát – mondta el Cúth Csaba, az Anyanyelvünkért Polgári Társulás elnöke, a magyar anyanyelvű oktatást népszerűsítő Beiratkozási Körút egyik főszervezője, a Bumm.sk révkomáromi hírportálon olvasható cikk szerint.

Cúth Csaba úgy véli, a magyarul tanulók létszámának növekedésében szerepet játszik az is, hogy egyre többekben tudatosul az anyanyelvi oktatás fontossága. Ezen kívül vélhetően a társulás is eredményesen dolgozott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.