Nagyvilág

Fergyveresek támadtak egy nigériai olajfúró toronyra

Fegyveresek támadtak egy Nigéria partjainál található olajfúró toronyra, és elraboltak onnan öt munkást - közölte hétfőn a tornyot üzemelő, londoni központú cég.

A támadás közben az olajfúró két munkása megsebesült, őket helikopterrel szállították kórházba. Az emberrablásért egyelőre senki sem vállalta a felelőséget. Az Afren nevű cég közleményben tudatta, hogy fegyveresek támadtak egyik olajfúrójára, amely nemrég érkezett meg helyére, 12 kilométerre a nigériai partoktól. Az öt ember elrablásával végződő rajtaütésben két munkás megsebesült. A lábsérüléseket szenvedett embereket helikopterrel szállították kórházba, és a cég közlése szerint stabil állapotban vannak.

Az Afren közleménye szerint a fegyveresek megtámadták a torony egyik kiszolgálóhajóját is, de már mindkettő újra a vállalat irányítása alatt áll. Az olajfúrón ideiglenesen felfüggesztették a munkákat.

A nigériai biztonsági erők egyelőre nem tudtak információkat adni a támadásról. Azt nem lehet tudni, hogy az elrabolt emberek milyen állampolgárságúak. A támadásért egyelőre senki sem vállalta a felelőséget.

AJÁNLOTT LINKEK:

Brutális mészárlás Nigériában (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik