Nagyvilág

Tömegsírban az eltűnt turisták

Tömegsírt találtak Mexikóban, és a feltárás után kiderült, hogy az elföldelt 18 áldozat a több mint egy hónapja eltűnt turistacsoporthoz tartozott, közölte vasárnap az AFP.

A most megtalált turisták mindannyian mexikóiak, akik szeptember 30-án tűntek el: a morelia-i lakosokat Acapulcóban látták utoljára, amint a szállodájukat keresték. Az áldozatok szerelők voltak, megtakarított pénzükből nyaraltak Acapulcóban.
A rendőrség szerint egy kábítószerkereskedő banda rabolta el őket, de nem jelentkeztek követelésekkel. Az üdülőváros és környéke a mexikói drogbandák évek óta tartó háborújának egyik frontvonalában van.

A tömegsírt egy internetre szerdán feltett videó segítségével találták meg. Két hátrakötött kezű gengszter állítja benne, hogy ők ölték meg a turistákat, és hogy parancsra gyilkoltak, a La Familia Michoacana nevű drogbanda elleni bosszúból. A videón viselt ruhájuk két holttestével egyezik meg, amiket szintén a tömegsírban találtak.

Eddig 50 ezer katona harcolt az Egyesült Államok felé tartó drogszállítmányok feletti ellenőrzésért harcoló bandákkal. Azóta, hogy 2006-ban mexikói elnök lett Felipe Calderon, több mint 28 ezren haltak meg a drogháborúban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik