Nagyvilág

Mégsem zuhant le egy Airbus

Az első hírek szerint lezuhant egy Airbus, ám a Qantas ausztrál légitársaság ezt cáfolta. Közölték: kényszerleszállást hajtott végre csütörtökön a szingapúri repülőtéren a egyik utasszállító repülőgépük.

Az első hírek még arról szóltak, hogy az Airbus A380-as típusú repülőgép az indonéziai Batam szigete felett lezuhant, a Qantas légitársaság szóvivője nem sokkal később azonban cáfolta mindezt.

A szóvivő szerint a pilóta motorhiba miatt az egyik hajtómű leállítására kényszerült, de ennek ellenére a gép a szingapúri repülőtéren sikeres kényszerleszállást hajtott végre.

Képgaléria a kényszerleszállásról.

Képgaléria az Airbus kényszerleszállásáról.

Az utasszállító repülőgép Londonból Szingapúr érintésével Sydney-be tartott. A motorhiba a Szingapúrból való felszállás után történt az indonéz légtérben. Az A380-as ezt követően kényszerült a szingapúri főváros repülőterére való visszatérésre.
Repülőtéri források szerint leszálláskor a gép alsó részéből füstfelhő tört ki. Az A380-ast azonnal mentő- és tűzoltó autók vették körül.

A legfrissebb hírek szerint a gépen 433 utas és 26 fős személyzet tartózkodott. Az ausztrál külügyminisztérium azt állította, hogy a kényszerleszállás során senki nem sérült meg. Az utasok állítólag már el is hagyták a repülőgépet.

Az Airbus A380-as a legkorszerűbb, illetve legnagyobb utasszállító repülőgép, amely több mint 500 utas szállítására képes. Első felszállása 2005-ben, míg első kereskedelmi repülése két évvel később a Szingapúr és Sydney közötti útvonalon történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik