Nagyvilág

Egyetemi tananyag lett Lady Gagából

Lady Gaga sikerének elemzése lesz egy szeminárium tárgya a Dél-Karolinai Egyetemen, ahol egy szociológus professzor arra keresi a választ, mi tehet valakit híressé napjaink társadalmában.

Lady Gaga (fotó: MTI/EPA)

Lady Gaga (fotó: MTI/EPA)

Az előadások során különösen azokra a társadalmi szempontból fontos elemekre összpontosítanak, amelyek lehetővé tették Lady Gaga számára, hogy a popzene virágzó ikonjává váljon – magyarázta Nathieu Deflem, az egyetem szociológia professzora.

Az oktató számos területen – így a populáris kultúra és az internet, a nemzetközi politika vagy éppen a terrorizmus elleni harc témájában – jártas, legújabb kurzusán azonban Lady Gaga hírnevének különböző dimenzióit akarja feltérképezni az énekesnő zenéjén, videoklipjein, öltözködésén és művészi erőfeszítésein keresztül.

“Különös figyelem hárul a vele kapcsolatos vállalati stratégiákra, a nyilvánosságra, média hagyományos és a modern eszközeire, rajongóira, a meleg kultúrára gyakorolt hatására, a vallási, politikai, nemi és szexuális szerepeire” – ismertette januárban kezdődő kurzusát Deflem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik