Nagyvilág

Gyanús csomagot kapott Angela Merkel

Gyanús csomagot fedeztek föl kedden a német kancellári hivatalban: sajtóforrások szerint a küldeményben lőpor volt, amelyet a rendőrség vízágyúval hatástalanított.

A Der Tagesspiegel honlapján közölt információ szerint a csomagot a UPS csomagküldő szolgálat kézbesítette a kancellári hivatalba, pontosabban annak postázójába. Ennek munkatársai végzik az összes beérkező levél és csomag átvilágítását.

A levélbombákat 2 napja adták fel Görögországban, egyenesen a német kancellárnak címezték, és komoly emberi sérülést okozhatott volna – mondta az Associated Press hírügynökségnek Thomas de Maiziere német belügyminiszter.

A por felrobbanásakor valószínűleg tűz keletkezett volna, a küldeményt felbontó személy pedig megsérült volna – idézte a honlap biztonságtechnikai szakértők véleményét. Utóbbiak úgy vélik, hogy a csomaggal “valaki jelzést akart küldeni” a német kormánynak. A UPS volt az a szolgálat, amely a múlt héten Jemenben föladott és robbanószert tartalmazó csomagot továbbította egy angliai címre.

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) megkezdte az ügy kivizsgálását, a kancellári hivatal postázóját lezárta. A küldemény, amelyet Angela Merkel kancellárnak címeztek, 13 óra tájban érkezett. Feladóként a görög gazdasági minisztérium szerepelt rajta. A német kormányfő a csomag érkezésekor a belgiumi Bruges-ben tartózkodott.

A berlini kancellári hivatal környékén megszigorították a biztonsági intézkedéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik