Nagyvilág

Berlusconi: “inkább a csinos nők, mint a melegek”

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök kedden ismét kiállt életvitele és a nők iránti elfogultsága mellett, amikor Milánó egyik külvárosában egy motorszalon megnyitóján legutóbbi botrányával kapcsolatban kifejtette: "jobb, ha a csinos nők tetszenek, mint a melegek".

Az olasz kormányfő kijelentésével arra reagált, hogy szombaton ellenzéki képviselők a lemondását követelték, mivel a Corriere della Sera című milánói napilap olyan értesüléseket tett közzé, amelyek szerint Berlusconi egy lopásért őrizetbe vett, akkor még kiskorú marokkói lány elengedését kérte telefonon a rendőrségtől. Ruby Robacorazones – aki hétfőn töltötte be 18. életévét – a lap korábbi információi szerint többször járt a miniszterelnök milánói villájában is, ahova Berlusconi két jó barátja pénzzel csábította őt több más fiatal nővel együtt.

A milánói ügyészség prostitúcióban segédkezés gyanújával indított nyomozást a két férfi ellen, de az olasz kormányfő ellen nincs folyamatban nyomozás. Ruby az ügyben szerdán tesz vallomást az ügyészség előtt.

Berlusconi megerősítette, hogy kormánya az ellenzék követelése ellenére kitölti hivatali idejét, és hangsúlyozta: egy előrehozott választás katasztrofális következményekkel járna a gazdasági válságból éppen kilábaló Olaszország számára.

Gianfranco Fini, Berlusconi korábbi társa és az olasz képviselőház elnöke leszögezte: amennyiben bebizonyosodik, hogy Berlusconinak köze van a milánói napilap által megszellőztetett rendőrségi híváshoz, akkor a kormányfőnek le kell mondania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik