Külföld

Megnyílt a föld Németországban

admin
admin

2010. 11. 01. 18:36

Megnyílt a föld Németország egyik keleti kisvárosában hajnalban, és ezért egy húsz méter mély lyuk keletkezett, amely elnyelt egy gépkocsit, de szerencsére senki sem sérült meg.

A türingiai Schmalkalden városában pirkadat előtt, három óra körül riasztotta egy lakó, a tűzoltóságot, mert furcsa zajt hallott. “Először vízmorajlást, utána pedig olyan hangokat hallottam, mintha egy
teherautó rengeteg kavicsot szórna le a földre” – számolt be Wolfgang
Peter.

Az állami földtani intézet szakértője, Ralf Luther arra gyanakszik, hogy a mélyben kialakult sziklaalakzatok eltörtek, beomlottak, és ez okozta először a hangokat, majd az üreget. Az ehhez hasonló eseteket a térség geológiai berendezkedése teszi lehetővé. Ezt bizonyítja, hogy januárban a közeli Tiefenortban is megnyílt a föld két méter mélyen.

KÉPGALÉRIÁNK megmutatja, mi a helyzet Schmalkaldenben.

A most keletkezett kráter 30-szor 30 méter átmérőjű és egy lakónegyed kellős közepén található. Ezért hat házat ki kellett üríteni, és 25 helyi lakost evakuáltak. Az első jelentések szerint szerencsére egyikük sem sérült meg, csak egy gépkocsi zuhant bele a lyukba, amit a hatóságok kaviccsal akarnak betömni.

Mivel továbbra is forgácsolódik a kráter, a szélénél húzódó garázsok is veszélybe kerültek és további néhány törésvonal a házak mellett is megfigyelhető.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.