Nagyvilág

Megnyílt a föld Németországban

Megnyílt a föld Németország egyik keleti kisvárosában hajnalban, és ezért egy húsz méter mély lyuk keletkezett, amely elnyelt egy gépkocsit, de szerencsére senki sem sérült meg.

A türingiai Schmalkalden városában pirkadat előtt, három óra körül riasztotta egy lakó, a tűzoltóságot, mert furcsa zajt hallott. “Először vízmorajlást, utána pedig olyan hangokat hallottam, mintha egy
teherautó rengeteg kavicsot szórna le a földre” – számolt be Wolfgang
Peter.

Az állami földtani intézet szakértője, Ralf Luther arra gyanakszik, hogy a mélyben kialakult sziklaalakzatok eltörtek, beomlottak, és ez okozta először a hangokat, majd az üreget. Az ehhez hasonló eseteket a térség geológiai berendezkedése teszi lehetővé. Ezt bizonyítja, hogy januárban a közeli Tiefenortban is megnyílt a föld két méter mélyen.

Megnyílt a föld Németországban 1

KÉPGALÉRIÁNK megmutatja, mi a helyzet Schmalkaldenben.

A most keletkezett kráter 30-szor 30 méter átmérőjű és egy lakónegyed kellős közepén található. Ezért hat házat ki kellett üríteni, és 25 helyi lakost evakuáltak. Az első jelentések szerint szerencsére egyikük sem sérült meg, csak egy gépkocsi zuhant bele a lyukba, amit a hatóságok kaviccsal akarnak betömni.

Mivel továbbra is forgácsolódik a kráter, a szélénél húzódó garázsok is veszélybe kerültek és további néhány törésvonal a házak mellett is megfigyelhető.

Megnyílt a föld Németországban 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik