Nagyvilág

Bush azt hitte, ő állította meg a 9/11-es gépeltérítőket

George W. Bush volt amerikai elnök azt hitte, ő lövette le az egyik 2001. szeptember 11-én eltérített gépet.

Többek között ez is kiderül az exelnök hamarosan megjelenő emlékiratából – számolt be a The Guardian tekintélyes brit lap.

A könyvből kiszivárgott részletek szerint Bush már azután kiadta a parancsot minden vélhetően eltérített gép lelövésére, hogy az első utasszállító becsapódott a New York-i Világkereskedelmi Központ egyik tornyába.

Bush emlékiratában felfedi: először azt hitte, hogy a washingtoni törvényhozás épülete felé tartó eltérített gépet, az United Légitársaság 93-as járatát is az ő parancsának következtében lőtte le az amerikai légierő. Később – mint ismeretes – kiderült, nem az elnök, hanem a gép utasai hiúsították meg, hogy a terroristák elérjék céljukat.

A volt amerikai államfő „Decision Points” (Döntési pontok) című memoárja november 9-én kerül az amerikai könyvesboltok polcaira. A kiszivárgott információk szerint a személyes hangvételű könyvben Bush részletesen ír alkoholproblémáiról is, amelyek az eddigi hírek szerint csupán a 40. születésnapja után szűntek meg véglegesen.

AJÁNLOTT LINKEK:

9/11: tüntetések és Korán-égetés (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik