Nagyvilág

Újabb tömeggyilkosság Mexikóban

Újabb tömeggyilkosság volt szerdán Mexikóban, szombat óta ez már a harmadik.

Ezúttal 15 embert gyilkoltak meg, akik egy autómosóban végeztek rehabilitációs munkát a nyugati országrészben fekvő Tepic városban. A hatóságok szerint a szerdai támadás azért is különösen aggasztó, mert Mexikónak ez a része mostanáig viszonylag nyugodtnak számított, és ritkák voltak az erőszakos cselekmények.

A fiatalok egy drog-rehabilitációs program keretében dolgoztak az autómosóban, amikor fegyveresek támadtak rájuk. A lövöldözésben 15-en a helyszínen meghaltak, három embert pedig sérülésekkel szállítottak kórházba. Szemtanúk szerint a nyolc-tíz fegyveres támadó három kocsiból lőtt a dolgozókra, majd elhajtottak a helyszínről. A rendőrség eddig senki sem vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban.

Az elmúlt hétvége óta száz ember vesztette életét Mexikóban különböző, kábítószerrel összefüggő támadásokban. A gyilkosságok között két, a mostanihoz hasonló tömegmészárlás is volt.

A gyilkosságokat mélyen elítélte Felipe Calderon mexikói elnök, aki további kemény fellépést ígért a “szervezett bűnözés” ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik