Külföld

Nincs külföldön visszhangja Orbán tervének

admin
admin

2010. 10. 28. 17:19

A világsajtó nem minősítette Lázár János alkotmánybírósági hatásköröket korlátozó javaslatát, mindössze a pozsonyi Pravda és a quatari Gulf Times sújtott le keményen a kormánypárti frakció tervére.

A független Pravda szerint a miniszterelnök csak ürügyet keresett arra, hogy megnyirbálja az Alkotmánybíróság hatáskörét. Miroslav Caplovic úgy véli, hogy a kormány kihasznált egy pénzügyi témát, hogy a jövőben visszaélhessen politikai pártjának többségével.

A szlovák Pravda szerzője, Miroslav Caplovic szerint Orbánnak tudnia kellett volna, hogy az Alkotmánybíróság ki fogja nevetni, ha előáll azzal, hogy visszamenőlegesen 98 százalékos adóval sújtsák a végkielégítéseket. Caplovic tovább megy, azt mondja, hogy az alkotmánybíróság tervezett lealacsonyítása után senki sem tudja majd azt mondani, hogy Orbán jogellenesen járt el. A szerző szerint egyértelmű: Orbán legszívesebben egyeduralkodóként kormányozna.

Érdekes, hogy az olyan fősodor-vonalbeli, befolyásos lapok, mint a The Guardian, a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a Washington Post vagy a Le Figaro egyáltalán nem foglalkoztak a kormány és az Alkotmánybíróság ellentétével, míg a Közel-Keleten felfigyeltek a hírre.

A Gulf Times, Quatar első számú angol nyelvű internetes újsága szerint a döntés gyengítheti a demokratikus rendszert. A lap által megkérdezett szakértő, Krekó Péter, a Political Capital elemzője szerint példátlan erődemonstráció történt, ami nagyon veszélyes a demokráciában.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.