Nagyvilág

Több száz ember tűnt el az indonéz cunamiban

A legújabb hivatalos adatok szerint több mint száz ember meghalt az indonéziai szökőárban, amelyet a Szumátra nyugati partjainál hétfő este történt erős földrengés váltott ki

A halálos áldozatok mellett 502 embert eltűntként tartanak számon – közölte egy helyi televízió.

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy faluból legalább 160 lakos tűnt el, a halottak számát pedig 23-ra teszik, hivatalosan 169 ember után kutatnak. A Richter-skála szerinti 7,7-es erősségű földrengés epicentruma a Mentavi-szigetek közelében, Padang városától 84 kilométerrel délre volt.Több ezren pánikszerűen menekültek a földmozgást követő óriási hullámok elől a magasabban fekvő területekre. A cunami több mint 150 házat megrongált.

Kedden hajókkal és egy repülővel kezdték keresni annak a hajónak az ausztrál utasait, amely Indonézia nyugati partjainál tűnt el a hétfői erős földrengés után.

Az országhoz tartozó Mentawai szigeteket a Richter skála szerint 7,7-es erősségű földrengés rázta meg. A rengést követően a helyi hatóságok azt közölték, hogy egyelőre nem tudnak áldozatokról. Az erős földmozgás miatt szökőár-riasztást adtak ki, amelyet azonban később visszavontak. Ennek ellenére szemtanúk azt közölték, hogy több, nagy hullámot láttak a térségben.

A SurfAid International nevű segélyszervezet vezetője, Andrew Judge azt mondta kedden, hogy a rengés után elvesztették a kapcsolatot a hajóval, amelyen feltehetőleg kilenc ausztrál tartózkodott. Rick Hallet, aki az egyik legnagyobb szumátrai hajóbérlési üzlet ausztrál tulajdonosa azt mondta, hogy tudomása szerint 15 ausztrál volt a hajón, amikor kipattant a rengés.

AJÁNLOTT LINK:

Nyugaton a földrengés is kisebb károkat okoz (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik