Nagyvilág

NATO-teherautókat gyújtottak fel Pakisztánban

Fegyveresek gyújtottak fel két, az Afganisztánban harcoló NATO-csapatoknak utánpótlást szállító teherautót Pakisztán délnyugati részén.

A támadásokért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget, de a hatóságok emlékeztettek, hogy a tálib felkelők számos, a mostaniakhoz hasonló merényletet követtek már el.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint az első támadást Baghbana városában követték el: két motorkerékpáros férfi nyitott tüzet egy teherautóra, megsebesítve a sofőrjét. Amikor a vezető végül kiszállt a járműből, a támadók benzint öntöttek a teherautóra, lángra lobbantották, majd elmenekültek a helyszínről. A másik támadás még szombat este történt, a közeli Wadh városnál, ahol szintén fegyveresek támadtak egy teherautóra, felgyújtva a járművet.

Pakisztán október 10-én nyitotta meg a térség legnagyobb határátkelőjét Afganisztán felé, amelyet a NATO szállítójárművei is előszeretettel használnak. Az átkelőt 11 nappal korábban zárták le, miután egy NATO-helikopter a pakisztáni légtérbe hatolva hajtott végre légi csapást, megölve két pakisztáni katonát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik