Nagyvilág

Nyílt levél Darfúrba

A Magyar Iszlám Közösség arab nyelvű levelet küldött Szudánba, a Darfúrban elrabolt és fogvatartott Papp István kiszabadítása ügyében.

A nyílt levél a fogva tartóknak szól, melyben tiszteletteljesen kérjük, hogy az iszlám jog szerint alaptalanul fogvatartott magyar honfitársunkat engedjék el.A levelünk teljesen az iszlám jogra, vallásunkra épül, s kérésünkhöz remélhetőleg csatlakoznak majd a mérvadó szudáni vallási méltóságok is! A levelet itt a Kegyes Korán idézetek nélkül közöljük, a teljes szöveg a honlapunkon megtalálható.

A Könyörületes és Megkönyörülő Isten nevében Felhívás a dárfúri testvéreinkhez! Hála Istennek, Akitől segítséget és útmutatást kérünk a jóra, s kérjük segítségét. Szeretteink Allahban, A mi vallásunk a kegyelem vallása és a mi prófétánk a kegyelem prófétája. Teljes felelősségem tudatában írjuk ezt a levelet nektek. Felelősségünk azonban közös. A Világok Urának színe előtt el kell majd számolnunk tetteinkkel. Felhívást intézek azokhoz a testvéreinkhez, akik elrabolták a magyar állampolgárságú Papp Istvánt, aki az ENSZ szervezeténél dolgozott Darfúr tartományban.

1.Ez a magyar állampolgár, aki az ENSZ-nél dolgozik a szegénység ellen, támogatja a szabadságot. Mindenkinek segített, aki szükséget szenved.Aki ügyünket szolgálja és mellettünk áll, nem szabad elrabolni, megkínozni, megalázni, vele méltóságában teljesen kell bánnunk. 2.A mi prófétánk, Mohammed megtiltotta számunkra, hogy a polgári lakosságot bántsuk bármilyen harc során, vagy békében, tilos őket gyilkolni, főleg nem gyermekeket, nőket és öregeket. Tilalmas számunkra az Istenhez imádkozók élete és testi épsége is! Az ENSZ munkatársai dolgozónak számítanak! 3.Az egyik legfontosabb iszlám alap, melynek érvényesülnie kell az emberek között: Nem szabad büntetni valakit más tetteiért. Az iszlám törvénykezés szerint tilos bárkit is bíróság elé állítani más tetteiért. 4.Magyarország, mint állam, mindig is támogatta az Iszlám ügyeit, főleg a palesztin nép ügyét. Mindig fogadta a palesztin vezetőket. A Magyar Iszlám Közösség segítette Boszniát, azzal, hogy segélyeket küldött, de segítette Darfúrt is.

A MIK négy éven át tevékenykedett segélyekkel Darfúrban is. Magyarországnak nagy szerepe van a segélyezésekbe Darfúrba, s az elrabolt magyar állampolgár pedig békés,s nincs köze háborús cselekményekhez, hanem a drága szudáni hazát szolgálta munkájával. A Saria szerint kötelességünk jól és bőkezűen bánni a foglyokkal, méltóságukat meg kell őrizni. Tiszteletteljes kérésünk felétek Mi, a Magyar Iszlám Közösségben tudatjuk testvéreinkkel Darfúrban, hogy a Magyar Állam a múltban és a jelenben is támogatja az iszlám és a palesztin ügyeket! Kiemelten fontos állam, mely támogatja a segélyezéseket Darfúrban. Darfúrban többször is járt a MIK küldöttsége. Ezért nagyon szépen kérjük darfúri testvéreinket, hogy engedjék el a magyar állampolgárságú Papp Istvánt, ő csak az igazságtalanság, szegénység és a szenvedés ellen dolgozik.A kegyelem és bőkezűség elvéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik