Nagyvilág

Kórházban az egyik chilei bányász

Súlyos szorongási roham miatt kellett kórházba szállítani az egyik kimentett chilei bányászt.

A bányászt 32 társával együtt az előző héten mentettek ki a chilei bányából – jelentette pénteken a chilei sajtó. A 34 éves bányásznak nyugtatókat kellett adniuk az orvosoknak. A 34 éves Edison Penát azután szállították kórházba, hogy egy, a szabadulásukat ünneplő bulin rosszul lett, miközben egy beszédet akart mondani. A férfit kezelő klinika egyik orvosa elmondta, hogy a bányász súlyos szorongási roham jeleit mutatta, és úgy döntöttek, hogy nyugtatókra van szüksége.

Az orvosok még vizsgálják, hogy pontosan mi okozta az Elvis-rajongó bányász rohamát – közölte Jorge Diaz a La Tercera című chilei lappal. Az orvos elmondása szerint a kimentett bányászok közül ötnek vagy hatnak voltak problémái az alkohollal, különösen a kiszabadításukat ünneplő bulik alatt.

A 33 bányász augusztus 5-én rekedt hétszáz méteres mélységben, miután az arany-és rézbánya főjárata beomlott. Sokáig azt sem lehetett tudni, hogy életben vannak-e. A mentőalakulatok fúrógépe augusztus 17-én érte el azt a helyet, ahol a bányászok meghúzták magukat. Csak ekkor derült ki, hogy mindannyian életben vannak. A bányászokat végül október 13-án hozták fel a mélyből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik