Nagyvilág

Eurómilliókat ígért Berlusconi a tüntetők leszerelésére

Berlusconi olasz kormányfő 14 millió eurós kompenzációt ígért annak a Nápoly közeli városnak, amelynek lakói erőszakos tüntetéseket tartottak egy oda tervezett szemétlerakó ellen.

A helyi polgármesterek azonban kijelentették: nem pénzt akarnak, hanem a szemétlerakó építésének leállítását. Berlusconi a kormány pénteki válságtanácskozása után tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy 14 millió eurós kompenzációs alapot tesznek elérhetővé Terzigno városának. Ezen felül az olasz kormányfő ígéretet tett arra, hogy felgyorsítják a területre tervezett szemétégetők felépítését.

A válságtanácskozást azután hívták össze, hogy az Európa legnagyobb szemétlerakójának felépítése ellen tiltakozó helyiek összecsaptak a rendőrökkel. A csütörtöki összecsapásokban Boscoreale városában 20 rendőr sebesült meg, és 16 autót, köztük 8 rendőrségi járművet gyújtottak fel. A Terzigno város határától mindössze nyolcszáz méternyire, egy nemzeti parkba tervezett szemétlerakó ellen már hetek óta tartanak majdnem napi rendszerességgel a tiltakozások.

AJÁNLOTT LINK:

Berlusconi, a bizalmi szavazások legjobbika (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik