Külföld

Autót kapott a lelkész, amiért nem égetett Koránt

admin
admin

2010. 10. 22. 20:11

Autót kapott ajándékba Terry Jones floridai tiszteletes, amiért lemondott arról az iszlám világban viharos tiltakozást kiváltó tervéről, hogy az Egyesült Államok elleni 2001-es terrortámadások évfordulóján elégeti a Koránt.

A gépkocsit Brad Benson egykori hivatásos amerikaifocista – jelenleg New Jersey legnagyobb autókereskedésének tulajdonosa – ajánlotta fel a félszáz hívet soraiban tudó floridai kisegyház lelkipásztorának, ha beleegyezik abba, hogy soha nem lobbantja lángra az iszlám hit szent könyvét.

A tiszteletes végül letetett szándékáról, „jutalmát” – egy több mint 14 ezer dollárba kerülő, Hyundai Accent személygépkocsit – pedig pénteken vette át a New Jersey-i South Brunswickban.

Terry Jones nem tartotta meg azonban a járművet, hanem rögvest odaadományozta egy megbecstelenített nőket támogató menhelynek. A lelkész hangsúlyozta: nem a Hyundai Accent kedvéért tett le koránégető tervéről, és Brad Bensonnak rádiós reklámokban elhangzott ajánlatáról is csak hetekkel a terrorista támadások évfordulója után szerzett tudomást.

A tiszteletes szigorú biztonsági intézkedések mellett vette át az autót, hiszen – mint állítja – száznál több halálos fenyegetést kapott tervének bejelentése óta. A terv nyilvánosságra kerülése után a tiszteletest Barack Obama amerikai elnök a televízió képernyőjén keresztül, Roberts Gates védelmi miniszter pedig telefonbeszélgetésben próbálta meg jobb belátásra bírni. Terry Jones végül a terrortámadások évfordulóján bejelentette, hogy „soha” nem fog Koránt égetni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.