Nagyvilág

Sztrájkolók barikádozták el a marseille-i repülőtér bejáratát

A franciaországi nyugdíjreform elleni tiltakozásul sztrájkoló olajipari és kikötői alkalmazottak elbarikádozták csütörtök hajnalban a marseille-i repülőtér bejáratát.

Mintegy 500 munkás az Etang-de-Beurre olajfinomítótól, illetve légitársaságok dolgozói és postai alkalmazottak elbarikádozták a repülőtérre vezető utat. Mehdi Rachid, a CGT szakszervezet illetékese elmondta, hogy semmilyen járművet nem engednek áthaladni az útblokádon.

Szemtanúk szerint az utasok gyalog közelítik meg a légikikötőt és kézben cipelik csomagjaikat.

Franciaországban a benzinkutak egynegyedében már elfogyott az üzemanyag, mert a tiltakozók blokád alá vették az olajfinomítókat és az olajtárolókat.

Bernard Thibault, az egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a CGT főtitkára csütörtökön kijelentette: semmi okot nem lát arra, hogy leállítsák a kormány nyugdíjreformja ellen meghirdetett tiltakozásokat. Megerősítette egyben, hogy a jövő héten is nagy erőkkel folynak majd megmozdulásaik.

Lady Gaga, a feltűnő megjelenéséről is ismert énekesnő weboldalán közölte, hogy lemondta két párizsi koncertjét. Az indoklás szerint azért, mert bizonytalan, hogy a felszereléseket szállító teherautók idejében eljutnának a koncert helyszínére.

AJÁNLOTT LINKEK:

Franciaország: elszabadultak az indulatok (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik