Nagyvilág

Forrósodik a hangulat Nápoly környékén

Szemetes autókat gyújtottak fel, valamint kövekkel és petárdákkal támadtak rendőrökre az új szemétlerakó ellen tiltakozók a dél-olaszországi Nápoly elővárosaiban.

A Nápolytól mintegy 20 kilométerre keletre fekvő Terzignóban – a Vezúv Nemzeti Park területén található kisvárosban – a helyi lakosok elbarikádozták a szeméttelepet, ahol a szemétégető is csak csökkentett kapacitással működik. Napok óta nők és gyermekek százai gyülekeznek a lerakó bejáratánál, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat az újabb szeméttelep megnyitását célzó terv ellen.

Az olasz sajtó hetek óta cikkez arról, hogy a terzignói szeméttelep közelében új lerakót nyitnak, amely hárommillió tonnás kapacitásával Európa legnagyobb ilyen létesítménye lenne. Itt helyeznék el a környékről, elsősorban Nápolyból összegyűjtött hulladékot, ami óriási haragot és ellenállást váltott ki a helyi lakosokban. Ők azt állítják, hogy a mostani szemétlerakó is súlyos egészségügyi problémákat okozott, s a helyzet tovább romlana egy új telep megnyitásával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik