Nagyvilág

Rálőttek a Pentagonra

Öt lövést adott le ismeretlen tettes a Pentagon egyik felújítás alatt álló szárnyára kedden hajnalban. A támadásnak, amelyet a védelmi tárca egyelőre"véletlenszerű" és "elszigetelt" eseménynek minősített, nem voltak sérültjei.

A lövedékek nem tudtak áthatolni a golyóálló ablakokon. A hajnali 4 óra 50 perckor elkövetett támadás után 40 percre a Pentagon egész épületét lezárták. A helyszíni vizsgálat idejére emellett lezárták egy időre a forgalom elől az épület mellett elhaladó 395-ös autópályát is. A rendőrség szerin az érintett szakaszon a továbbiakban is szükség lehet még forgalomelterelésre.

A tettes kézre kerítésén több rendvédelmi szervezet dolgozik, köztük az FBI is. Szakértők vizsgálják át a térfigyelő biztonsági kameráknak a környékről készült felvételeit és végzik a lövedékek ballisztikai vizsgálatát. A minden valószínűség szerint puskából leadott lövések a második és harmadik emelet magasságában érték az amerikai védelmi minisztérium épületét.

Vasárnapra virradóra hasonló incidens történt a tengerészgyalogság múzeumánál, nem messze a quanticói haditengerészeti bázis bejáratától. A tettes vagy tettesek összesen tíz lövést adtak le az épületre, de csak néhány néhány ablakban és fémpanelben tettek kárt. Feltételezhető, hogy a lövéseket a közeli 95-ös autópályáról adták le.

Az elmúlt napok támadásait egyelőre senki sem vállalta magára.

A Pentagon védelmét megerősítették azóta, hogy egy John Patck Bedell nevű, mentálisan zavart kaliforniai férfi márciusban lőfegyverrel megsebesített két rendőrt, mielőtt az őrök végezni tudtak vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik