Nagyvilág

Megöltek egy lengyel politikust

Egy merénylő megölte a közép-lengyelországi Lódzban kedden a Jog és Igazságosság (PiS) párt egyik munkatársát, egy másikat pedig súlyosan megsebesítette. A bűntény indítékai egyelőre nem ismertek.

Lengyelországban megölték a legnagyobb ellenzéki párt egy munkatársát, egy másikat megsebesítettek. A bűntény a legnagyobb lengyel ellenzéki párt, a nemzeti konzervatív PiS egyik lódzi irodájában történt. A halálos áldozat a párt egyik európai parlamenti képviselőjének, Janusz Wojciechowskinak volt az asszisztense, a súlyos sebesült pedig a párt parlamenti képviselőjének, Jaroslaw Jagiellónak a segítője.

Joanna Kacka lódzi rendőrségi szóvivő közölte, hogy a támadó egy gázpisztolyból fabrikált maroklőfegyverrel lelőtt egy 62 éves férfit, és késsel megsebesítette az áldozat egyik 39 éves kollégáját, akinek most életéért harcolnak az orvosok.

A gyilkost – egy 62 éves czestochowai férfit – azonnal elfogták.

A bűntény indítékai egyelőre nem ismertek. Egy szemtanú azt mondta újságíróknak, hogy a férfi azt üvöltözte, gyűlöli a PiS-t, és meg akarja ölni Jaroslav Kaczynski pártelnököt. Kaczynski sajtótájékoztatott tartott, s azt mondta: a bűnügy “nem véletlen”, és a kormányt terheli a felelősség a történtekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik