Külföld

A vörösiszapról tárgyal az EP

admin
admin

2010. 10. 18. 07:29

A magyarországi vörösiszap-katasztrófáról is vitát tart az Európai Parlament hétfőn kezdődő plenáris ülésén.

A tervek szerint kedd esti strasbourgi eszmecserén egyebek között azt vitatják meg, hogyan csökkenthető a jövőben az ipari katasztrófahelyzetek kialakulásának kockázata, illetve hogyan nyújthat az unió gyors segítséget, ha már bekövetkezett a baj. A kérdés plenáris napirendre tűzését magyar EP-képviselők kezdeményezték.

Az EP-plenárison szavaznak az Európai Unió jövő évi költségvetéséről. Ennek egyik érdekessége, hogy az EU intézményes reformjait magában foglaló Lisszaboni Szerződéssel új rend lépett életbe, amely egyszerűsíti a költségvetés jóváhagyását az uniós intézmények között.

Másfelől a 2011-es büdzsé keretének növelését illetően is számos kérdőjel mutatkozott, miután az érintettek a vitát már “helyezkedésnek” szánták a 2014 utáni időszakra szóló sokéves keretköltségvetéshez, amelynek intézményközi egyeztetése szintén hamarosan megkezdődik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.