Nagyvilág

Kövér László Székelyföldön járt

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke, az Országgyűlés elnöke több napos látogatást tett Székelyföldön, ahol találkozott a szolgálat önkéntes orvoscsoportjával.

A közlemény szerint a csütörtöktől szombatig tartó látogatás során Kövér László először az iskolákban végzett szűrővizsgálatokról tájékozódott, majd beszélgetett orr-fül-gégészekkel, szemészekkel. Az orvosok elmondták, hogy sok gyermek sajnos későn jut el szűrővizsgálatokra, és mivel rosszul látnak, vagy hallásproblémáik vannak, lemaradnak a tanulásban. A gyermekmentő szolgálat mobil fogászati rendelőjében arról számoltak be az önkéntes fogorvosok, hogy az általuk vizsgált ötszáz gyermek 94 százalékának van rossz foga, s eddig nyolcvan gyermek fogászati kezelését kezdték meg.

A gyermekmentő szolgálat orvoscsoportjának tagjai rendkívül fontosnak tartják a tájékoztatást, azt, hogy a szülők és a pedagógusok is több figyelmet fordítsanak a megelőzésre, az egészségügyi felvilágosító munkára – írták.

A közlemény szerint Kövér László pénteken a magyar parlamenti fociválogatott csapatkapitányaként részt vett a “székelyföldi közméltóságok” ellen játszott meccsen. A 32 tagú orvoscsoport tagjai aznap este tájékoztatták egész heti tevékenységükről Edvi Pétert, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökét és Kövér Lászlót. Mint elmondták, összesen 5.132 vizsgálatot végeztek, 458 kezelést és két műtétet bonyolítottak le. Az orvosok által összeállított lista szerint 34 gyermeket kellene különböző műtétek elvégzése céljából Magyarországra hozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik