Nagyvilág

Obama és Sarah Palin rokonok

Barack Obama amerikai elnököt rokoni szálak fűzik Sarah Palin volt republikánus alelnökjelölthöz, a radikális ellenzéki Tea Party egyik vezéregyéniségéhez - állítják az Ancestry.com családfakutatói.

A kutakodó genealógusok azt is kimutatták, hogy az elnöknek az egyik leghangosabb bírálója, Rush Limbaugh konzervatív rádiós műsorvezető is a pereputtya.

A utahi Ancestry.com származástani kutatói megállapították, hogy Obama és Palin tized-unokatestvérek egy közös ős, bizonyos John Smith révén, aki telepes és lelkipásztor volt a XVII. századi Massachusettsben. Obama, csakúgy, mint Palin az anyja vérvonalán keresztül köthető Smith-hez.

Limbaugh szintén a tized-unokatestvére a Fehér Ház lakójának, egy szintén XVII. századi virginiai nagybirtokos, Richmond Terrell révén.

Az előző elnök, George W. Bush egyébként Obamának és Palinnek egyaránt rokona a családfakutatók szerint. Obama és Bush tizenegyed fokú unokatestvérek egy Samuel Hinckley nevű felmenő révén. Palin ugyanennek a Hinckleynek a tized-unokatestvére – aki egyébként nem volt más, mint John Smith apósa.

Az Ancestry.com korábban azzal a megállapításával keltett szenzációt, hogy Obama a milliárdos befektető, Warren Buffett, valamint a szívtipró filmsztár, Brad Pitt rokona. Palint pedig a utahi kutatók Franklin D. Roosevelt elnökkel és a tragikus sorsú brit hercegnővel, Dianával hozták össze.

De Obama családi kötődéseivel kapcsolatban nemcsak az Ancestry.com tett meglepő felfedezést. 2007-ben Dick Cheney volt amerikai alelnök felesége, Lynn, miközben a készülő könyvéhez gyűjtött információt, megállapította, hogy a férje és az Egyesült Államok leendő első fekete elnöke nyolcad-unokatestvérek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik