Nagyvilág

Gilisztát tálaltak fel a német államfőnek a Kremlben

Hívatlan vendégként egy földigiliszta is megjelent a Kremlben a Christian Wulff német államfő tiszteletére adott fogadáson. Az ügyben vizsgálat indult.

A Kreml Nagy Palotájának Sándor-termében rendezett fogadáson történtekről Dmitrij Zelenyin permi kormányzó számolt be blogjában fényképpel. Mintegy tréfálkozva azt írta, hogy a giliszta élt, és bizonyára azt volt hivatott alátámasztani, hogy a saláta nagyon friss, és vegyszerek felhasználása nélküli biotermék.

A bejegyzés nagyon gyorsan eltűnt a blogból, de addigra már felfigyelt rá Anatolij Artamonov kalugai kormányzó, aki szintén ott volt a fogadáson. Artamonov a Twitteren miniblogjában hangsúlyozta, hogy az ő tányérján semmiféle élőlény nem volt.

Az elnöki adminisztráció egy illetékese a Moszkovszkij Komszomolec című lap kérdésére elmondta, hogy sem a fogadáson, sem utána senki nem panaszkodott, s Zelenyin kormányzó sem szólt senkinek, így a blogjában közöltek az ő lelkén száradnak. Mivel azonban az incidens közismertté vált, hamarosan kivizsgálják a történteket.

Csütörtökön már azt közölte az elnöki adminisztráció illetékes osztálya, hogy a dolog teljesen abszurd voltától függetlenül alaposan megvizsgálják a salátakészítés teljes technológiai láncát.

A nyilatkozó hozzátette: “A Kremlben gyakran vannak fogadások. A fogadásokon és a munkatársak kantinjaiban felszolgált ételek minőségére vonatkozó előírások aprólékosan részletesek. Kétlem, hogy ebbe a rendszerbe hiba csúszhatott”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik