Nagyvilág

Együtt gyúrt Schwarzenegger és Medvegyev

Arnold Schwarzenegger meleg fogadtatásban részesült az orosz fővárosban.

Kalifornia állam kormányzója vasárnap kezdte meg többnapos látogatását Oroszországban, ahova amerikai csúcstechnológiai vállalatok vezetőivel együtt érkezett. Az amerikai kormányzó és a vele utazó delegáció célja elsősorban orosz és amerikai high-tech-ipar kapcsolatainak erősítése volt, a látogatás során azonban Arnold kötetlen programokon is részt vett az orosz elnökkel.

Az egykori akciósztár és az orosz államfő találkozója rendkívül jó hangulatban telt, Medvegyev egyszer még azzal is viccelődött, hogy fölajánlaná Moszkva főpolgármesteri címét az amerikai kormányzónak, ha orosz állampolgár lenne.

Az amerikai Szilícium-völgy mintájára épülő orosz innovációs központban tett látogatás után a két politikus még egy konditerembe is ellátogatott, amelyről az orosz elnök egy képet is feltöltött Twitter oldalára.

Medvegyev már a látogatás kezdetekor a Twitteren üdvözölte Schwarzeneggert, aki szintén mikroblogján küldött üzeneteket az orosz államfőnek. A két politikus többször is a Twitteren üzent egymásnak: mikor Medvegyev egy GAZ Chaika szovjet luxusautót mutatott be Schwarzeneggernek, a kormányzó csak annyit üzent mikroblogján: “Épp Medvegyev elnök úrral utazom nagyszerű autójában. Ön egy remek sofőr elnök úr!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik