Nagyvilág

Magyar túsz Szudánban, megdobált elnök, brit túsztragédia [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Kapcsolatba lépett a Szudánban elrabolt magyar ENSZ-békefenntartóval a Dabanga nevű dárfúri rádióállomás. Papp István a rádiónak elmondta, hogy egy táborhoz hasonló helyen tartják fogva, ahol mintegy 100 egyenruhás tartózkodik.
Bővebben…

Ép tíz évvel ezelőtt történt a magyarországi vörösiszap-katasztrófához hasonló baleset az Egyesült Államokban. 2000. október 11-én Kentucky államban, Inez településen átszakadt egy szénkitermelő vállalat iszaptározója, és mintegy 1100 millió liternyi fekete színű, ragacsos massza – a felszínre hozott szén finomítása során keletkező melléktermék – ömlött bele a környező vizekbe.
Bővebben…

Valaki egy könyvvel próbálta megdobni Barack Obama amerikai elnököt, aki vasárnap Philadelphiában választási nagygyűlésen mondott beszédet. A rendezvényről megbilincselve vezettek el egy meztelen férfit, akiről egyelőre nem közölték, hogy ő volt-e, aki az elnököt el akarta találni.
Bővebben…

Valószínűleg a kiszabadítására érkező amerikai alakulat végzett véletlenül a hétvégén egy brit tússzal, akit Afganisztánban raboltak el – mondta hétfőn Londonban a brit kormányfő. Az első hírek még arról szóltak, hogy a túszt az egyik emberrabló ölte meg robbanóövével.
Bővebben…

Az orosz elnökkel találkozik hétfőn Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó, aki ötnapos látogatást tesz Oroszországban. A kaliforniai kormányzó csúcstechnológiával foglalkozó kaliforniai üzletemberekből és cégvezetőkből álló delegációval utazott Moszkvába.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik