Nagyvilág

Könyvvel próbálták megdobni Obamát

Valaki egy könyvvel próbálta megdobni Barack Obama amerikai elnököt, aki vasárnap Philadelphiában választási nagygyűlésen mondott beszédet, Joe Biden alelnök társaságában.

Az incidensről készült videofelvétel tanúsága szerint az elnök nem vette észre a háta mögött átrepülő könyvet, amely csak kevéssel kerülte el a fejét. A rendezvényről megbilincselve vezettek el egy meztelen férfit, akiről egyelőre nem közölték, hogy ő volt-e, aki az elnököt el akarta találni.

Az elnök a jelek szerint nem forgott veszélyben, de a biztonságára vigyázó Secret Service soraiban vizsgálat indult annak tisztázására, hogy miért nem sikerült elejét venni a könyvhajításnak.

A Weekly Standard értesülése szerint a pőrére vetkőzött férfi a 24 éves Juan James Rodriguez volt, aki a mellére felírt battlecam.com felirat tanúsága szerint feltehetően reklámot kívánt csapni az internetes videomegosztónak. A lap úgy tudja, hogy a portál tulajdonosa, a milliárdos Alki David egymillió dollárt ajánlott fel annak a személynek, aki elsőként képes oly módon megzavarni Obama valamelyik rendezvényét, hogy a róla készült felvételen elolvasható legyen a szolgáltató internetes címe.

A november 2-ra kiírt, félidős kongresszusi választások közeledtével Obama vasárnap megtartott nagygyűlésén megpróbálta voksolásra buzdítani a kormányzó demokrata párt táborát, amely a közvélemény-kutatások szerint sokkal passzívabb, mint a republikánusok szavazói.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik