Nagyvilág

Rabszolgaként bántak az emberkereskedők magyar áldozataikkal Kanadában

Rabszolgaként bánt az általuk Kanadába csábított magyar állampolgárokkal egy család, amelynek mind a tíz tagja ellen letartóztatási parancsot adtak ki a város hatóságai.

A család tagjaiból kilencet egyéb bűncselekmények mellett emberkereskedelemmel vádolnak. A körözött bűnözők az elmúlt tíz év alatt bizonyíthatóan legkevesebb 16 embert csábítottak Pápáról Kanadába munkahely és megélhetés ígéretével. Ott azonban ingyen dolgoztatták őket és elkobozták tőlük a hamis indokokkal igényelt szociális juttatásaikat. Az irataiktól is megfosztott áldozatokat pincébe zárták és moslékkal etették. A Hamilton Spectator szerint az embereket talpuk masszírozására és italok felszolgálására is rákényszerítették fogva tartóik. Az ismertté vált áldozatok valamennyien férfiak voltak.

Kanadában ez a legnagyobb szabású emberkereskedelmi ügy, amióta az országban nyolc évvel ezelőtt törvényt hoztak a bűncselekményről. (Korábban kizárólag prostitúcióra kényszerítés esetei váltak ismertté a hatóságok számára.) A körözött személyek lehetnek az elsők, akiket kényszermunka alkalmazása miatt valaha is elítéltek az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik