Nagyvilág

Elrabolt magyar Szudánban, Nobel-békedíj és Soros-segély [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Elraboltak egy magyar békefenntartót Szudánban. Papp István az egyik legrégebben Szudánban dolgozó magyar békefenntartó. Ismeretlen fegyveresek ragadták el Dárfúr tartományban. A magyar Terrorelhárítási Központ néhány munkatársa Szudábna utazott, hogy segítsék az elrabolt magyar felkutatását.
Bővebben itt és itt.

Soros György egymillió dollárral segíti a vörösiszap károsultjait. A körülbelül 197 millió forintos összeget az újjáépítési munkálatokra és az esetleges jövőbeli hasonló katasztrófák megelőzésére adja Soros alapítványa.
Bővebben…

A kínai ellenzéki másként gondolkodónak ítélték oda pénteken Oslóban az idei Nobel-békedíjat. A demokráciapárti aktivistát tavaly decemberben tizenegy év börtönre ítélték Kínában “államellenes felforgatás” vádjával. Peking élesen kritizálta a Nobel-bizottság döntését.
Bővebben itt és itt.

Egy magas rangú észak-koreai tisztségviselő nyilvánosan is megerősítette: Kim Dzsong Il utódja legkisebb fia, Kim Dzsong Un lesz majd.
Bővebben…

Hírügynökségi források szerint távozik Barack Obama amerikai elnök nemzetbizonsági tanácsadója. A 67 éves James L. Jones posztját várhatóan helyettese, Tom Donilon veszi át.
Bővebben…

Tálibokat, valamint helyi bűnözőket és narkósokat is felfogadtak az afganisztáni amerikai katonai bázisok és konvojok őrzését ellátó biztonsági magáncégek – derült ki egy amerikai szenátusi jelentésből.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik