Nagyvilág

Rejtélyes megbetegedések a Nemzetközösségi Játékokon

Tizenkét ausztrál úszó panaszkodott súlyos hasmenésre az indiai rendezvényen.

Egy tucat ausztrál úszó betegedett meg a Nemzetközösségi Játékok helyszínén, Indiában – értesült a CNN televízió. A 12 úszónál nagyfokú hasmenés jelentkezett a verseny során – mondta egy neve elhallgatását kérő ausztrál tisztviselő. Két úszót már vissza is hívtak a versenyen való részvételről. Az elvégzett vizsgálatokból kiderült, hogy a versenyen használt uszodák vize megfelelő minőségű – mondta a Nemzetközösségi Játékok Szövetségének egyik munkatársa, aki szintén nem adta nevét a nyilatkozathoz.

Arra a kérdésre, hogy esetleg a felszolgált étel minőségével lehetett a baj, a CNN forrása úgy fogalmazott: meggyőződésük, hogy a versenyzőknek feltálalt ételek maximálisan megfeleltek a nemzetközi egészségügyi elvárásoknak. Hozzátette: szeptember 12. óta több mint 700 tesztet végeztek el a tervezett menün. A szövetség tovább vizsgálja a megbetegedések lehetséges okait.

Az incidens újabb sebet ejtett a Nemzetközösségi Játékok megítélésén. Indiát az elmúlt hetekben több kritika is érte a rendezvényt kísérő fiaskók miatt, mint például a rendezvény közelében összeomlott híd, illetve a sportolók rendelkezésére bocsátott szálláshelyek higiéniai állapota miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik