Nagyvilág

Tele a világsajtó a magyar katasztrófával

A címlapján, a fejléc alatt közölt fotóval harangozta be a magyarországi vörösiszap-tragédiáról szóló beszámolóját szerdai számában a The New York Times.

Magyarország rendkívüli állapotot hirdetett a mérgező ár miatt – hangzott az induló címlapfotó alatt elhelyezet cím, amely a lap nyolcadik oldalas, részletes tudósítását harangozta be. Az első oldalon közölt, egysoros összesítés szerint a mérgező gyári iszap több kisvárost elöntött, négy ember halálát okozva és 120 személynek sérüléseket okozva.

A The Wall Street Journal a címlapján az Egyesült Államok és világ legfontosabb eseményeit összegző kishír-összeállításában négy sorban összegezte a történteket, majd a 14. oldalon budapesti tudósítását közölte öt hasábon, egy fotó kíséretében.

A USA Today az AP amerikai hírügynökség budapesti tudósításának fél újságoldalas tudósítását nyomtatta ki, Magyarország iszapkatasztrófa ellen küzd címmel, több fotó kíséretében.

A The Washington Post 12. oldalán A mérgező áradás következményei címmel négyhasábos, Devecseren készült fotót közölt, kétsoros képaláírásban összegezve a történteket. A The Washington Times egy három és fél hasábos, szintén devecseri AP-fotót publikált, s Ökológiai katasztrófa címmel, és fél hasábos fülszövegben ismertetette a legfontosabb tényeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik