Nagyvilág

Malina Hedvig-ügy: nem várható a vizsgálat újraindítása

Csak adminisztratív hiányosságokat állapítottak meg a szlovák belügyminisztérium ellenőrei a Malina Hedvig-aktákban.

Ezek nem járnak semmilyen következménnyel, sem személyes felelősségre vonás, sem a támadás ügyében lezárt vizsgálat újraindítása nem várható – írta keddi számában az Új Szó című pozsonyi napilap.

Négy éve, 2006. augusztus 25-én verték meg Malina Hedvig szlovákiai magyar diáklányt Nyitrán, az azóta családot alapított nő szerint azért, mert magyarul beszélt az utcán. Két támadóját nem találták meg, és a rendőrség hamis tanúzás miatt indított eljárást Hedvig ellen.

A nyitrai rendőrségen most lefolytatott vizsgálat eredményeiről a lapnak a szlovák belügyminisztérium szóvivője, Grendel Gábor elmondta, hogy a belügyi tárca ellenőrei szerint a megállapított hibák nem olyan mértékűek és jellegűek, hogy lényegesen befolyásolták volna az ügy kimenetelét.

A továbbiakban a szlovák főügyészségen múlik, mit kezd a hamis tanúzás ügyében indított, és már három éve tartó vizsgálattal.

Dobroslav Trnka főügyész a nyár végén azt mondta az Új Szónak, hogy már csak az új orvosszakértői jelentésre várnak, amelyben Peter Labas, a pozsonyi Comenius Egyetem Orvostudományi Karának dékánja kiegészíti a 2009-ben leadott szakvéleményét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik