Nagyvilág

A Vatikán támadja az orvosi Nobel-díjast

Élesen bírálta a Pápai Életvédő Akadémia elnöke az idei orvosi-élettani Nobel-díjat elnyerő Robert Geoffrey Edwards.

“Edwards nélkül nem létezne az a piac, ahol petesejtek millióit adják el” és “a világon nem lenne ilyen sok fagyasztógép, tele embriókkal” – nyilatkozta az ANSA olasz hírügynökségnek Ignacio Carrasco de Paula, az akadémia elnöke. azt a döntést, amellyel a mesterséges megtermékenyítés “atyjának”, Robert Geoffrey Edwards brit tudósnak ítélték oda A Vatikánban ez a testület az illetékes a különböző bioetikai kérdésekben.

“Legjobb esetben ezek az embriók arra várnak, hogy utána beültessék őket az anyaméhbe; de valószínűbb, hogy végül elpusztulnak. Márpedig ez egy olyan probléma, amiért az új Nobel-díjas felelős” – mondta.

Az akadémiai elnök szerint “Edwards nélkül a külső segítséggel való megtermékenyítés nem lenne olyan zűrzavaros helyzetben, mint amilyenben most van: például a nagyszülők vagy a béranyák által világra hozott gyerekek érthetetlen helyzetével.”

A Vatikán 2008 vége óta elfogadja a külső segítséggel való megtermékenyítés gyakorlatát, ám az embriók nagy számának feláldozása miatt “erkölcsileg illegálisnak” tartja a szervezeten kívüli megtermékenyítést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik