Nagyvilág

Mexikói turistákat raboltak el

Fegyveresek csütörtökön elraboltak 22 mexikói turistát a latin-amerikai ország híres üdülőhelyén, Acapulcóban, és nem tudni, mi lett a sorsuk - közölte szombaton Guerrero szövetségi állam ügyészi hivatala.

A turisták a szomszédos Michoacan államban található Morelia városból érkeztek személyautókon hétvégi kirándulásra a tengerparti üdülőhelyre – tette hozzá a hivatal, amely szerint a hatóságok nem tudják, hogy mely fegyveres banda rabolta el őket.

A guerrerói rendőrség egyik tisztségviselője beszámolt arról, hogy a hatóságokat az emberrablásról egy férfi értesítette, aki a csoporthoz tartozott, de éppen távol volt, vásárolni ment, amikor a fegyveresek megjelentek. A turistacsoport tagjai 17 és 47 év közötti gépgyári alkalmazottak – mondta.

A guerrerói média szerint a turistacsoportból egy nőnek sikerült megszöknie az emberrablók fogságából, és elmondta, hogy társai éppen abba a szállodába tartottak, amelyben az éjszakát tölteni akarták, amikor a fegyveresek útjukat állták.
Acapulco a mexikói drogbandák háborújának egyik jelentős helyszíne, de semmi nem utal arra, hogy a mostani emberrablásnak köze volna a kábítószerhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik